Panasonic DC-S1 Review 2021

panasonic s1 review photo body

Pe data de 15 aprilie am fost la Panasonic road show, un eveniment pentru promovarea camerelor Panasonic. Am avut sansa, pentru prima data, sa “ma joc” cu camerele lor si am ramas placut surprins de ceea ce am vazut. De la un dynamic range mare, capacitatea de a trage 10 bit pana la slow motion si low light bun, Panasonic a dat lovitura cu seria lor de camere hybrid.

Panasonic Lumix DC-S1 este o cameră foto mirrorless, construită în jurul monturii L dezvoltată de Leica și acum susținută de Sigma și Panasonic. Dispune de un senzor de 24MP cu stabilizator de imagine pe 5 axe și este capabil să înregistreze până la 9 cadre pe secundă. S1 poate, de asemenea, să înregistreze videoclipuri 4K / 60p dintr-o regiune APS-C a senzorului sau supra-eșantionat 4K / 30p din lățimea sa completă a senzorului. Un mod multi-shot de înaltă rezoluție îi permite să creeze fișiere Raw de 96 MP, iar cu un upgrade plătit iti permite inregistrarea in profilul V-Log pe 10 biți.

Un mare plus pentru mine cu designul lui S1 este etanșarea la intemperii și rezistența generală a materialelor sale. Desigur, aceasta nu este o caracteristică unică pentru Panasonic, deoarece majoritatea camerelor profesionale sunt construite pentru a rezista, dar Lumix S1 se simte rigidă, densă și rezistentă, asemanator cu seria 1D de la Canon,  într-un mod care mă asigură cu adevărat despre durabilitatea sa pe termen lung.

 

Fiecare buton si rotita par făcute să dureze mai multe vieți, si pana la urma astea sunt asteptarile pe care le ai de la un aparat asa scump. Iar tot ce imi vine in minte este faptul ca se simte asa de bine in mana si felul cum sunt butoanele asezate sa apesi imediat orice comanda incat este simplu sa faci schimbari de iso,shutter sau diafragma, totul este convenabil la o singura atingere un mare pas pentru cei de la Panasonic si sunt sigur ca ne vor mai minuna si pe viitor.  Aceasta camera vine cu toate butoane configurabile insa cele mai importante sunt cele din fata, care faciliteaza astfel filmarea din mana daca le ai setate pentru Iso si balans de alb astfel,  poti schimba cei doi parametri fara sa iti pierzi stabilitatea mainilor pentru ca nu  schimbi pozitia lor, totul este ergonomic si foarte usor de folosit. Panasonic S1 vine cu un joystick care este binevenit pentru fotografi, poti schimba punctul de focus cand camera este la ochi fara a fi nevoie sa mai pierzi timpul selectandu-l manual, astfel momentele vor fi capturate mereu la o atingere de buton.

S1, împreună cu fratele său S1R, are, de asemenea, unul dintre vizoarele electronice cu cea mai înaltă rezoluție de pe piață: un panou OLED de 5,7M, care rulează la 120Hz și promite un delay foarte mic.

 

Mai jos voi enumera intr-o lista toate specificatiile care merita mentionate:

  • 24MP full-frame CMOS sensor
  • Depth from Defocus contrast-detect AF system
  • 5-axis in-body ‘Dual IS’ system
  • Fully weather-sealed
  • Multi-shot 96MP ‘High Res’ mode
  • 6 fps bursts with continuous AF
  • 5.76M-dot electronic viewfinder
  • Dual-hinged 2.1M-dot touchscreen LCD
  • UHD 4K/60p video capture (1.5x crop); Oversampled 4K/30p with no crop
  • 10-bit HLG built-in, optional 4:2:2 V-Log
  • One XQD and one SD card slot
  • 380 shots/charge using LCD
  • USB charging, including from laptop/tablet chargers and portable power banks

S1, cu corpul său mare din aliaj de magneziu, este prezentat la un preț mai mare decât modelele de 24MP de la Nikon și Sony, cu un preț de listă de 10.000LEI doar pentru body.

6 thoughts on “Panasonic DC-S1 Review 2021

    1. Ne puteti ajuta sa alegem un aparat de fotografiat pentru copii nostri apasionati de fotografie? Care sa aibe calitate buna la un pret convenabil fara sa renuntam la acele functii interactive si atractive care stimuleaza dorinta micutilor fotografi? Si in special as dori mai multe explicatii cu privire la un aparat bun pentru un adolescent care deja se intereseaza de fotografie si a demonstrat o pasiune pentru aceasta.

      1. Sigur ca putem, curand vom face o postare noua pe blog despre cum sa alegem un aparat de fotografiat atunci cand dorim sa pornim pe drumul acesta. Urmariti blog-ul!

  1. Camera asta este top din specificatii, abea astept sa pun si eu mana pe una!

Comments are closed.