Workshop – Panasonic Road Show @ Life Harbour

poza de group panasonic road show

     Recent am fost prezent la un workshop marca Panasonic susținut de Eduard Carp și Mario Silaghi, alături de partenerii lor de la Westbuy.

Prima parte a workshop -ului | VIDEO

      În deschidere l-am ascultat pe Eduard Carp, un videograf cu multă experiență în domeniu, care ne-a povestit despre el și despre cum desfășoară activitatea în cadrul unui eveniment. Este prima dată când  l-am cunoscut și pot spune că este un om pasionat de ceea ce face iar rezultatele acestuia sunt extraordinare.

      Pe lângă tot ce a mai prezentat în cadrul workshop-ului mi-a atras atentia cât de simplu îi place să lucreze, faptul că poate filma un eveniment întreg doar cu camera în mână, fără monopod sau stabilizatoare scumpe, reușind astfel să obțină niște cadre foarte bune. Dar, aici este de menționat faptul că filmează cu un Panasonic S1, ceea ce-i oferă stabilizare de imagine pe senzor, această cameră fiind una din vârful de gamă al celor de la Panasonic, cu posibilitatea de a înregistra până la 6K 30p si 4K la 60p, este o cameră robustă, plină de opțiuni care face orice videograf să o dorească.

Dacă doriți să aflati mai multe despre această cameră, colegul meu Victor Sigheti a scris un material pe blog despre ea. Go check that out!

workshop photo shootingactors from workshop posing to photographers

     

 

 

 

 

Ce mi-a placut | Impresii

     Eduard este poate unul dintre puținii videografi neconvenționali din țară, și spun asta deoarece stilul creat de el este unul aparte, folosește cât mai puțin echipament și reușește să fie eficient și să surprindă cât mai multă emoție pe cameră. Handheld is the way to go, mai ales când ești presat de timp și trebuie să fii eficient, așa cum se întâmplă la nunțile din România.

     Eduard ne-a împărtășit viziunea sa asupra stilului de filmat și, în plus, ne-a și arătat acest lucru în cadrul workshopului în partea a 2-a a zilei, în care a simulat o ședință Trash The Dress cu doi actori și astfel am avut ocazia sa îl vedem și în acțiune.

       Per total povestea acestuia și materialele prezentate au solidificat cumulul de cunoștințe, astfel încât atât eu, cât și colegul meu, Victor, am rămas plăcut impresionați cât de mult poate să facă cu atât de puțin.

Partea a 2-a a workshop -ului | FOTO

mario silaghi fotograf panasonic workshop În continuarea evenimentului organizat de Panasonic, fotograful Mario Silaghi ne-a vorbit și el despre începuturile lui, cât și despre modul în care își desfășoară acesta activitatea. De asemenea, și pe Mario l-am cunoscut pentru prima dată tot aici în cadrul workshopului și ceea ce mi-a placut foarte mult la el  este felul în care reușește să surprindă bucuria și emoțiile pe cameră, stilul acestuia și încadrările,as putea spune, atipice, care îl fac să se remarce în industrie și chiar să fie brand ambassador pentru cei de la Panasonic.

       După ce ne-a arătat câteva din primele fotografii făcute de el, Mario ne-a întrebat cât “Cât costă o fotografie?”. Toată sala era mută, nu știa nimeni ce să zică, iar atunci drept răspuns ne-a motivat că el ar plăti oricât să aibă o poză în plus cu mama lui de la nuntă. Morala pe care încerca acesta să o ofere, consta în faptul că un fotograf la un eveniment are o responsabilitate mare pe umeri, deoarece fotograful este făuritorul de amintiri, iar sarcina lui nu este deloc ușoară,  prin simplul fapt că fotograful trebuie să își concentreze atenția pe lucrurile care contează cu adevărat.

Parte practica | Live demo

       După terminarea poveștilor și prezentărilor, a urmat sesiunea aplicată cu cei doi actori chemați special pentru a simula o sedință de după nuntă, unde am avut ocazia să-i vedem în acțiune pe Eduard Carp si Mario Silaghi.

selfie cu actorii de la workshop in actiune

       Deși a fost un workshop destinat în principal pentru promovarea camerelor din gama Panasonic, pot spune că am rămas cu informații bune în urma experienței, ba chiar mai mult am reușit să mă revăd cu mulți colegi de breaslă pe care nu i-am mai văzut de mult timp la evenimente din cauza pandemiei.

La finalul zilei | Concluzii

poza de group panasonic road showLa finalul zilei a urmat fotografia de grup, schimburile de contacte cât și mulțumiri pentru cei ce au organizat acest eveniment și sperăm să mai revină.

Pentru toți cei care sunteți la început de drum în videografia de eveniment și nu numai, vă recomand să participați la cel puțin un workshop susținut de Eduard Carp și cu siguranță veți umple golurile pe care le aveți.

7 thoughts on “Workshop – Panasonic Road Show @ Life Harbour

  1. Foarte interesant acest workshop. Se organizeaza astfel de wirkshop-uri si pentru amatori? In zilele noastre toti avem telefonarle in buzunar si din pacate nu le lasam acasa nici la nunti si fiecare isi doreste sa imortaleze un moment in felul lui. Ce sa mai vorbim despre serbarile scolare sau alte evenimente din viata copiilor nostri. Deci un workshop pentru amatori perfectionisti cred ar fi foarte interesant.

    1. Da, se sustin astfel de workshopuri si pentru cei care sunt la inceput de drum. Cele mai multe se tin deobicei dupa terminarea sezonului de nunti, in toamna.

  2. Foarte frumos scris articolul și foarte interesant. Am simțit că iau parte la poveste și am primit informații valoroase. Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *